Natuursteen brievenbus plaatsen


Het plaatsen van een blauwe steen brievenbus is eenvoudig, maar je houdt best rekening met enkele adviezen.

Voorzie een stabiele en waterpas fundering onder de brievenbus. Plaatsing op klinkers gelegd in stabilisÚ (of vergelijkbare methode) is ook zeker voldoende stabiel. Wanneer u de fundering nog moet maken, giet dan minimaal 10cm beton met behulp van een houten bekisting. Voor de stabiliteit is het ook aan te raden de fundering 5 Ó 10cm breder te gieten dan de brievenbus.

Houd bij de plaatsing ook altijd rekening met de richtlijnen van de post. Een brievenbus moet bv. aan de rand van de weg staan en het huisnummer moet goed zichtbaar zijn. Alle richtlijnen kan u vinden op de website van bPost.

Als de fundering klaar is, dan kan u de brievenbus recht zetten op de fundering. Plaats hiervoor de brievenbus eerst nabij de fundering en pak deze vervolgens voorzichtig uit. Ga steeds te werk met minimaal 2 personen. Als u alleen gaat plaatsen riskeert u het gewicht niet te kunnen dragen en dat de brievenbus gaat vallen.

Bekijk ook onderstaande video over het uitpakken en het recht zetten van deze arduinen brievenbussen:

Deze brievenbussen hebben een zwaar gewicht en hoeven in principe niet verankerd te worden. Tracht als doe-het-zelver echter zelf nooit de brievenbus te doorboren. Hierdoor kan de blauwe steen snel beschadigen en volledig barsten. Het maken van gaten in blauwe steen is werk voor specialisten. Het is niet nodig gaten te maken.
U kan de brievenbus bv. aan de sokkel vastmaken met behulp van een geschikte vorstbestendige lijmkit.